I draw Schiedam

Reserveer op AirBnB

Kies datums om de beschikbaarheid te zien.

 

Reserveer bij mij

Ik hoop binnenkort samen met jou te tekenen in het centrum van Schiedam!

Deze tekentours worden van april t/m september, elke zaterdag van 13:00 tot 15:30 gegeven.

Mail, bel of Whatts-app me voor alle informatie.

E-mailadres: schiedam@idraw.eu

Telefoonnummer: +31 (0) 651 882 626

Groetjes uit Rotterdam, Jeffrey de Bruin

 

Wat je moet weten

Het eerste wat je moet weten is: Je hebt geen tekenervaring nodig! I draw Schiedam is geschikt voor elk tekenniveau. Ik help je. Ik geef advies en laat makkelijke en wat moeilijkere opties zien.

 

Wat we gaan doen

In Schiedam lopen we ongeveer 2,5 kilometer. We zitten en staan op verschillende mooie plekjes om je eigen persoonlijke grote ‘Groetjes-uit-Schiedam- ansichtkaart’ te tekenen. Ontdek de stad op een andere manier. Niet alleen rondslenteren, maar even zitten (of staan) om te tekenen wat je ziet. Een relaxte ervaring in een levendige stad.

We beginnen met een Polaroid van jou en plaatsen deze in het midden van een vel papier van A4 formaat. Rondom de Polaroid tekenen we typische Schiedamse items. We tekenen op een eenvoudige en snelle manier. Ik geef advies voor ‘Handlettering’ (schrijven op een mooie manier).

Uiteindelijk heb je je eigen handgemaakte ‘Groetjes-uit-Schiedam-ansichtkaart’. Je kunt er een foto van maken voor op social media, je kunt het op de post doen of thuis ophangen als herinnering aan je middagje tekenen in Schiedam.

 

Waar de ervaring plaatsvindt

We bezoeken mooie plekken in het centrum van Schiedam. Er is plek om te zitten en er zijn veel elementen te zien om te tekenen. De meeste plekken hebben zon (als deze er is ? ) en schaduw.

 

Startpunt I draw Schiedam

  • We starten bij het Stedelijk Museum Schiedam, op de Hoogstraat 112. Buiten op één van de rode bankjes voor de hoofdingang kun je wachten.
  • Het startpunt is dichtbij station Schiedam en ook dichtbij parkeergarage ‘De Nieuwe Passage’.
  • Je kunt je fiets veilig achterlaten voor het museum.

Leuke om met een groepje een stukje van de stad te verkennen op een bijzondere manier. Geen lange verhalen die je de volgende dag weer vergeten bent. Maar door op bepaalde plaatsen te tekenen, kijk je beter en blijft het langer in je geheugen bewaard. Jeffrey had de middag goed voorbereid en gaf goeie aanwijzingen. Het was een heel aangename ervaring. – Gerard Touw

Ik kende Schiedam al maar niet op deze manier! We hebben echt veel lol gehad met het tekenen en door de uitleg van Jeffrey konden we ook nog eens trots zijn op het resultaat. Super geregeld, leuke route en een leuke plek in het museum om de kaart af te maken. Ook als je uit Schiedam of omgeving komt een aanrader. – Miryam van Es

Ga je liever meer moderne architectuur tekenen? Ik geef ook een tekentour in Rotterdam. Deze moderne wereldstad ligt op nog geen 15 minuten afstand van Schiedam.