I draw Rotterdam Binnenrotte

Reserveer op AirBnB

Kies datums om de beschikbaarheid te zien.

 

Reserveer bij mij

Deze tekentours worden van april t/m september, elke zondag van 13:00 tot 15:30 gegeven.

Ik hoop binnenkort samen met jou te tekenen bij de Binnenrotte in Rotterdam!

Mail, bel of Whatts-app me voor alle informatie.

E-mailadres: rotterdam@idraw.eu

Telefoonnummer: +31 (0) 651 882 626

Groetjes uit Rotterdam, Jeffrey de Bruin

 

Wat je moet weten

Het eerste wat je moet weten is: Je hebt geen tekenervaring nodig! I draw Rotterdam is geschikt voor elk tekenniveau. Ik help je. Ik geef advies en laat makkelijke en wat moeilijkere opties zien.

 

Wat we gaan doen

In Rotterdam lopen we ongeveer 2,5 kilometer. We zitten en staan op verschillende mooie plekjes om je eigen persoonlijke grote ‘Groetjes-uit-Rotterdam- ansichtkaart’ te tekenen. Ontdek de stad op een andere manier. Niet alleen rondslenteren, maar even zitten (of staan) om te tekenen wat je ziet. Een relaxte ervaring in een levendige stad.

We beginnen met een Polaroid van jou en plaatsen deze in het midden van een vel papier van A4 formaat. Rondom de Polaroid tekenen we typische Rotterdamse items. We tekenen op een eenvoudige en snelle manier. Ik geef advies voor ‘Handlettering’ (schrijven op een mooie manier).

Uiteindelijk heb je je eigen handgemaakte ‘Groetjes-uit-Rotterdam-ansichtkaart’. Je kunt er een foto van maken voor op social media, je kunt het op de post doen of thuis ophangen als herinnering aan je middagje tekenen in Rotterdam.

 

Waar de ervaring plaatsvindt

We bezoeken mooie plekken in het centrum van Rotterdam, bij de Binnenrotte. Er is plek om te zitten en er zijn veel elementen te zien om te tekenen. De meeste plekken hebben zon (als deze er is ? ) en schaduw.

 

Startpunt I draw Rotterdam

  • We starten bij de Stayokay Rotterdam op de Overblaak 85-87. Deze Stayokay zit in één van de Superkubussen van het Blaakse Bos. Binnen in de lobby kun je wachten.
  • Het startpunt is dichtbij station Blaak en ook dichtbij parkeergarage ‘Kiphof’.
  • Je kunt je fiets veilig achterlaten in de gratis fietsenstalling bij het station.

“Kom ik ga een middagje tekenen in de stad !” Komt normaal gesproken eigenlijk helemaal niet in je op. Maar wat een verademing.. je komt helemaal tot rust.. écht. Ik kan eigenlijk helemaal niet tekenen maar met de eenvoudige tips die je krijgt ..kan je eigenlijk meer dan je dacht. Het resultaat is trots om op te zijn. Echt een aanrader!” – Sandy Pelealu

“Wat een originele manier om een aantal bekende gebouwen in Rotterdam te bekijken. Geen snelle foto maken en weer doorlopen, maar echt goed kijken en tekenen. Met de hele goede uitleg en de duidelijke voorbeelden die Jeffrey geeft kan iedereen een heel leuk aandenken maken van een dagje Rotterdam. De polaroid en het handletteren maken de ansichtkaart helemaal af. Deze tour is een echte aanrader.” – Anke van Doorne

Erg leuk uitje om te doen! Even op een andere manier kijken en de interactie aangaan met een paar Rotterdams highlights op Blaak! De wandeling ging vergezeld met interessante achtergronden en lekkere koeken en is zeker de moeite waard! Ik hoop dat er ook edities komen van andere delen van de stad en of andere tekenuitdagingen, want dan ga ik graag weer mee! – Joris Wenting

Ga je liever windmolens tekenen? Ik geef ook een tekentour in Schiedam. Dit typisch oud-Hollandse stadje, met de hoogste klassieke windmolens ter wereld, ligt op nog geen 15 minuten afstand van Rotterdam.