I draw Rotterdam Delfshaven

Reserveer op AirBnB

Kies datums om de beschikbaarheid te zien.

 

Reserveer bij mij

Deze tekentours worden van april t/m september, elke vrijdag van 13:00 tot 15:30 gegeven.

Ik hoop binnenkort samen met jou te tekenen bij Historisch Delfshaven in Rotterdam!

Mail, bel of Whatts-app me voor alle informatie.

E-mailadres: rotterdam@idraw.eu

Telefoonnummer: +31 (0) 651 882 626

Groetjes uit Rotterdam, Jeffrey de Bruin

 

Wat je moet weten

Het eerste wat je moet weten is: Je hebt geen tekenervaring nodig! I draw Rotterdam Delfshaven is geschikt voor elk tekenniveau. Ik help je. Ik geef advies en laat makkelijke en wat moeilijkere opties zien.

 

Wat we gaan doen

In Historisch Delfshaven lopen we ongeveer 2,5 kilometer. We zitten en staan op verschillende mooie plekjes om je eigen persoonlijke grote ‘Groetjes-uit-Historisch-Delfshaven-ansichtkaart’ te tekenen. Ontdek de stad op een andere manier. Niet alleen rondslenteren, maar even zitten (of staan) om te tekenen wat je ziet. Een relaxte ervaring in een levendige stad.

We beginnen met een Polaroid van jou en plaatsen deze in het midden van een vel papier van A4 formaat. Rondom de Polaroid tekenen we typische items uit Historisch Delfshaven. We tekenen op een eenvoudige en snelle manier. Ik geef advies voor ‘Handlettering’ (schrijven op een mooie manier).

Uiteindelijk heb je je eigen handgemaakte ‘Groetjes-uit-Historisch-Delfshaven-ansichtkaart’. Je kunt er een foto van maken voor op social media, je kunt het op de post doen of thuis ophangen als herinnering aan je middagje tekenen in Rotterdam.

 

Waar de ervaring plaatsvindt

We bezoeken mooie plekken in een historisch deel van Rotterdam, bij Historisch Delfshaven. Er is plek om te zitten en er zijn veel elementen te zien om te tekenen. De meeste plekken hebben zon (als deze er is) en schaduw.

 

Startpunt I draw Rotterdam Delfshaven

  • We starten bij Café de Ooievaar op de Havenstraat 11B. Dit café zit vlakbij de kruising van de Schiedamseweg met de Lage Erfbrug.
  • Het startpunt is dichtbij metrostation Delfshaven en ook dichtbij parkeergarage ‘Nieuwe Binnenweg I’.
  • Je kunt je fiets achterlaten in de gratis fietsenstallingen voor het café.

“Leuk om net weer wat andere plekken te ontdekken en daar bij stil te staan! Door de handleiding bij de tekening was bij iedereen de opzet van de tekening vergelijkbaar, maar kon je leuk vergelijken met anderen. Mooie ervaring om te delen en te zien wat je zelf opvalt en wat een ander opvalt.
” – Cox Janssens

Ga je liever meer moderne architectuur tekenen? Ik geef ook een tekentour bij de Binnenrotte, Rotterdam.